Sunday, December 11, 2011

Sa nu ne uitam trecutul ...

Fascinat de mic de istorie si in principal de evenimentele istorice dinaintea erei noastre , am inceput de curand sa ma documentez si sa citesc diferite surse , diferite izvoare istorice , mituri si legende . Iar fascinatia mea pentru vechii nostri stramosi geto-dacii a crescut din ce in ce mai mult . Tin sa precizez de la inceput ca acest articol nu face parte din obisnuitele mele pledoarii incoerente , aberante , cretinoide , retardate etc . Nu este decat un elogiu adus marilor nostrii necunoscuti geto-dacii si persoanelor ce astazi se lupta cu un sistem ignorant , incercand sa ne aduca noua in atentie aceasta mareata civilizatie .


O sa incep prin a recomanda 2 legende : "Legenda lui Zamolxis" (http://beyondthevoice.wordpress.com/2009/08/14/legenda-lui-zamolxis/) si "Legenda Pietrei Sacre" (http://beyondthevoice.wordpress.com/2009/08/12/legenda-pietrei-sacre/#more-253) . Sunt senzationale . Prima ne povesteste cum Zamolxis acest fabulos personaj istoric este initiat in lumea spirituala si isi primeste misiunea personala . Iar cea de-a doua ... va las sa aflati singuri insa va spun doar atat are o stransa legatura cu prima legenda . Acestea si multe alte articole legate de stramosii nostri gasiti pe http://beyondthevoice.wordpress.com . Si ca tot suntem la capitolul legende si mituri recomand cu placere si "Legenda marelui lup alb" (http://penultimuldac.blogspot.com/2009/04/legenda-marelui-lup-alb.html) .

Urmeaza ca acum sa va trimit sper pe niste situri care dau date exact despre civiliatia geto-dacica :
- http://www.enciclopedia-dacica.ro/ ; un site extrem de complex si complet .
- http://dacia.dracones.ro/ ; o sursa foarte clara .
- http://dacia.8m.net/ ; baieti astept cu nerabdare finalizarea site-ului .


Un alt articol gasit de mine ce mi se pare foarte interesant vorbeste despre Hiperborea un tinut extraordinar des mentionat in miturile grecilor . Bine , bine pot spune multi insa ce legatura are asta cu Dacia ??? http://www.secretelefemeilor.ro/dacia-hiperboreana.html si o sa se afle imediat .

Inca ceva , recomand cu mare placere "Tăbliţele de la Sinaia I si II" , plus toate articolele in general de pe http://ramaniamyblog.wordpress.com/ .


Doresc sa le multumesc personal persoanelor ce au realizat aceste site-uri/blog-uri pentru ca mie personal mi-au facut serile mult mai palpitante si interesante . Sper ca nimeni sa nu se supere pentru reclama facuta , tin sa precizez ca nu incerc sa ma promovez intr-un fel sau altul ci pur si simplu incerc sa usurez poate munca unor persoane ca mine interesate de trecutul nostru , al puilor de daci si poate chiar sa ajut si eu putin pe calea asta la informarea consatenilor mei . Daca cineva se supara am adresa de mail pe profil sau sa lase un comment si o sa rezolvam tot .


Pai ce sa mai Sfios imi cer scuze pentru deranj Mihai Haita , lectura placuta draga cititorul promit ca o sa revin cu alte link-uri utile iar daca aud ceva interesant promit ca o sa se transforme in postare ...

No comments:

Post a Comment